© Copyrights 2007
FrankVeldkampFairDesign.nl

KVK: 34269647 HAARLEM

E-mail: Frankiev@xs4all.nl

Webmaster: Justin Groot

 

Biografie

Frank VeldkampGeboren en getogen in het Noord-Hollandse Haarlem wordt de liefde voor het kermisbedrijf al op zeer jonge leeftijd ontwikkeld. Het was de jaarlijkse koninginnekermis in Haarlem noord welke op slechts enkele meters afstand van mijn kleuterschool stond opgesteld. Vol van dit helaas slechts ééns per jaar hier terugkerende volksfeest werd met spanning en ongeduld steeds weer uitgezien naar het voorjaar als de eerste borden en afzettingen de spoedige komst van de kermis verraadde.

Een fototoestel welke mijn moeder mij cadeau deed werd dankbaar en fanatiek gebruikt om zo ook in andere delen van het jaar de kermis “binnen handbereik te hebben”. Zo ontdekte en ontwikkelde ik ook mijn begaandheid met fotografie en dus met de camera.

De ns tienertoer bracht uitkomst en samen met een klasgenoot bezocht ik voor het eerst kermissen in andere delen van het land.
Zo kon het dat meer en meer exploitanten mij (her)kenden en ik hen.

In tegenstelling tot wat velen na de puberteit overkomt bleef de kermis mij immer boeien en werd de liefde voor deze bonte en vooral bruisende bedrijfstak alleen maar sterker.

Door de jaren heen hebben de ontstane en versterkte contacten met exploitanten, organisatoren en belangenbehartigers van het kermisbedrijf alsmede het verder ontwikkelen van mijn passie voor fotografie mij onbedoeld steeds meer deze wereld ingeloodst.

Nadat al een grote reeks van jaren redactionele stukken door mij werden aangeleverd als bijdrage aan het twee wekelijks verschijnende kermisvakblad werd de echte doorbraak in deze wereld teweeggebracht door de aanschaf van een prachtige digitale camera in samenspel met mijn enthousiasme en visie welke door de jaren heen ontwikkeld was.

De eerste grote opdracht ontving ik in het voorjaar van 2005 voor de kermis in mijn eigen woonplaats en gewapend met mijn camera ging ik op fotojacht op het terrein waar mijn moeder mij als klein jochie weg moest plukken daar, ten tijde van de kermis de tijd totaal vergetend, ik verzuimde nog aan naar huis gaan te denken.

Nu, enkele jaren later, heeft zich in de achter mij liggende periode een stormachtige ontwikkeling voorgedaan in de “kermiscarrière” Welke ik aanvankelijk als recensist, vervolgens tevens als fotograaf en sinds het laatste jaar ook als ontwerper van brochures en visitekaartjes heb mogen meemaken.

Gemotiveerd, passioneel, met veel creativiteit en nog véél meer plezier zal ik mij ook in de toekomst op het kermisterrein begeven om mij op velerlei manieren verdienstelijk te maken voor deze, mij al van kinds af aan zo tot de verbeelding sprekende bedrijfstak.

Frank Veldkamp.